Inbraak, vandalisme én storm. Het is de top drie als het gaat om glasschade. En vooral stormschade lijkt de afgelopen jaren voor steeds grotere ravages te zorgen.
Het KNMI spreekt van storm bij windkracht 9 op de schaal van Beaufort. De wind heeft dan een snelheid van gemiddeld tussen de 75 en 88 kilometer per uur en wordt vergezeld door zware tot zeer zware windstoten van meer dan 100 kilometer per uur.
Wind en windstoten, deze twee kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. Ze zijn samen zo sterk dat ze bomen ontwortelen en dakpannen van huizen blazen. Takken vliegen in het rond, net als allerhande losse voorwerpen uit tuinen of bijvoorbeeld van bouwplaatsen.
En die losse voorwerpen zorgen vaak voor gebroken ruiten, al kan de wind ook direct schade aanrichten door zelf hard tegen het (vaak enkel) glas aan te bonzen.
Of je hier iets tegen kunt doen is natuurlijk de vraag. Als een rondvliegende dakpan door een rukwind tegen je raam aanvliegt, heb je hoe dan ook glasschade. Dit kun je niet voor zijn. Maar een afgebroken tak kan eenvoudig door enkel glas heen, terwijl dubbel glas in de meeste gevallen sterk genoeg is om de tak tegen te houden.
Met het vervangen van enkel glas door dubbel glas of nog sterker - of isolerend glas zoals HR++ glas , voorkom je een groot deel van de eventuele glasschade door een storm. En dat is immers altijd beter dan achteraf genezen.
Stel de eerste zware storm van het jaar is er nog voordat je maatregelen hebt kunnen treffen en je ontdekt glasschade. Flink balen natuurlijk. Gelijk actie ondernemen is een must. Begin met het nemen van maatregelen om de schade tot een minimum te beperken en zorg dat niemand zich aan de ruit kan bezeren. Neem, als dat lukt, foto’s. Op deze manier kun je de schade snel melden bij je verzekering.
Laat daarna de ruit(en) zo snel mogelijk maken of vervangen. Naast gevaarlijke situaties voor je zelf en je huisgenoten, is je huis niet meer beveiligd tegen ongenode gasten. De Glaswacht is 24/7 bereikbaar en snel ter plaatste. De glaszetter zal eerst starten met het maken van een inventarisatie. Een advies volgt of er een reparatie mogelijk is, of dat het glas geheel vervangen dient te worden. Moet het nieuwe glas speciaal worden gemaakt? Dan volgt direct een tijdelijke oplossing.
Mogen we de weersvoorspellers geloven, dan blijft het niet bij een enkele najaarsstorm. Helaas. Door de klimaatveranderingen neemt het weer steeds extremere vormen aan en zullen we daarop bedacht moeten zijn en rekening moeten houden met vaker glasschade door een storm.
Wanneer u een glasverzekering heeft herstellen wij uw glasschade door een storm snel en factureren deze direct aan uw verzekering. U heeft hier dus geen omkijken meer naar en hoeft geen bedragen voor te schieten. De werkzaamheden zijn voor u dan gratis en één telefoontje is genoeg.
Wil je meer weten over het voorkomen van glasschade door een storm? Wil je eens een deskundige blik op jouw glaswerk? Met onze 24-uurs service bij glasschade komen snel bij je langs. Overigens geheel vrijblijvend. Dus schroom niet en wacht niet te lang, maar maak die afspraak!.
Voor al uw glasschade herstel verzoeken, belt u ons op het gratis telefoonnummer: 0800-2354527.